جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۰۷۰۱
تاریخ انتشار : ۳۵ : ۱۱ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۰

" شما اگر سریال‌های تلویزیونی را وسط بگذارید و نگاه درستی داشته باشید متوجه خواهید شد که بیست و شش قسمت این سریال‌ها به اندازه شش قسمت هم نیست و از ابتدا تنها به بیان حرف‌ها و مسائل تکراری می‌پردازند." این گوشه‌ای از صحبت‌های « مجید مظفری» بازیگر سینما و تلویزیون در گفت و گو با دیباچه در انتقاد به کیفیت آثار تلویزیونی است ، موضوعی که این روزها از زبان اغلب بازیگران پیشکسوت و چهره‌های محبوب سینما و تلویزیون مطرح می‌شود ، بازیگرانی که سالها پیش با حضور در قاب تلویزیون بیننده را مشتاق تماشای سریال‌های رسانه ملی کرده بودند و این روزها جای اغلب آنها در تلویزیون خالی است.

«مجید مظفری» بازیگر سینما، تلویزیون در خصوص فعالیت‌های اخیر خود به خبرنگار حوزه سینمای دیباچه گفت: یک فیلم سینمایی آماده اکران به نام " کوچه ژاپنی‌ها" دارم و قرار است کار سینمایی دیگری با کارگردان همین فیلم " امیرحسین ثقفی" انجام بدهم ، همچنین مشغول بازی در سریال دیگری به نام " نیمروز تا تهران" برای تلویزیون هستم . پیشنهادی هم برای بازی در یک سریال نمایش خانگی با نام « نازی آباد » دارم که به امید خدا تا یک ماه دیگر وارد پیش تولید این کار می‌شویم.

یست و شش قسمت سریال‌های تلویزیونی به اندازه شش قسمت هم نیست | وقتی در تلویزیون همه چیز بسته است، نویسنده‌ها چرا باید برای این رسانه وقت بگذارند؟

این بازیگر در خصوص کاهش کیفیت آثار تلویزیونی به نسبت سالهای گذشته اظهار داشت: به نظر من این موضوع بستگی به تهیه کننده و سرمایه‌ای دارد که برای کارها در نظر می‌گیرند، به طور نمونه سال گذشته سریالی با نام " ایلدا" کار کردم که تهیه کننده آن خوب عمل نکرد و به لحاظ مالی بسیار ضعیف بود، در نتیجه عوامل، انگیزه خوبی برای پروژه نداشتند و سعی می‌کردند کار زودتر تمام شود تا بتوانند از شهرستانی که فیلمبرداری در آنجا بود خلاص شوند، چرا که در گرمای 45 درجه کار می‌کردند و رسیدگی چندانی از آنها نمیشد، به همین دلیل نگاهی به کیفیت کار نداشتند و تنها کمیت کار مورد توجه بود.

وی افزود : شخصا از سال 98 تا به حالا که با این گروه کار کردم، بدهی مالی دارم و وقتی این قضایا پیش می‌آید، امثال من سعی می‌کنیم همکاری مجددی با این رسانه نداشته باشیم؛ البته یک سری تهیه کننده هم هستند که عکس این عده رفتار می‌کنند. به طور نمونه آقای « پورکیانی» تهیه کننده‌ای که در حال حاضر با ایشان همکاری دارم، رفتار و کرداری حرفه‌ای دارند به گونه‌ای که در پروژه قبلی  تا یکی از عوامل بیمار میشد و کرونا می‌گرفت، اکیپ پزشکی را سر صحنه می‌آورد و از همه تست می‌گرفت ودرواقع نگران همه عوامل بود. سرویس خوبی به بازیگران و عوامل می‌داد و حتی به تغذیه گروه توجه داشت و در واقع او تهیه کننده‌ای حرفه‌ای است و به همین دلیل هم عوامل با جان و دل کار می‌کنند و اینطور می‌شود که نتیجه کار نتیجه مطلوبی می‌شود.

یست و شش قسمت سریال‌های تلویزیونی به اندازه شش قسمت هم نیست | وقتی در تلویزیون همه چیز بسته است، نویسنده‌ها چرا باید برای این رسانه وقت بگذارند؟

این بازیگر پیشکسوت ضمن اشاره به این موضوع که سانسور نقش زیادی در افت کیفیت کارها در تلویزیون دارد، افزود : سریال‌های نمایش خانگی فضای بازتری برای ارائه کارها دارند و آزادی عمل بیشتری به فیلمسازان می‌دهند تا بتوانند، چالش‌ها و مشکلات جامعه را به راحتی مطرح کنند، در رسانه ملی امکان این کار وجود ندارد، به طور نمونه اگر به کسی بگویی مرسی فورا کات می‌دهند و می‌گویند باید بگویید " ممنونم " ! چه فرقی می‌کند. البته درسته که از نظر ادبیات شفاهی این دو با هم فرق دارد ولی خیلی موضوعات هستند که اهمیت دارند و به قدری همه چیزمان عقب افتاده و لنگ می‌زند که حال اگر مرسی نشود ممنون به جایی برنمی‌خورد و توفیری نمی‌کند  و به دلیل رفتار تهیه کنندگانی که تنها به فکر جیب خودشان هستند و اهمیتی به پرسنل نمی‌دهند افراد حرفه‌ای کم کم از تلویزیون جدا می‌شوند.

وی در ادامه گفت: از طرفی نویسنده‌های سریال‌ها نقش مهمی در کیفیت کارها دارند، وقتی از نظر قرارداد، سوژه و آزادی قلم حق انتخاب داشته باشند، طبیعتا کارهای باکیفیت تری تولید می‌کنند، وقتی در تلویزیون همه چیز بسته است، چرا باید برای این رسانه وقت بگذارند، در نتیجه تصمیم می‌گیرند وقت خود را برای شبکه نمایش خانگی بگذارند و برای آنجا می‌نویسند. این موضوعات اهمیت زیادی دارد اما مسئولان تلویزیون توجهی به این قضیه نمی‌کنند.

وی با تأکید بر این موضوع که سناریو حرف اول را در موفقیت یک اثر ایفا می‌کند، اظهار داشت : سناریویی که خوب باشد، کارگردان، تهیه کننده و بازیگران خوب پای کار می‌آیند، ولی اگر ببینند موضوعات تکراری و بسته هستند، معلوم است که اشتیاقی برای کار ندارند، شما اگر سریال‌های تلویزیونی را وسط بگذارید و نگاه درستی داشته باشید متوجه خواهید شد که بیست و شش قسمت این سریال‌ها به اندازه شش قسمت هم نیست و از ابتدا تنها به بیان حرف‌ها و مسائل تکراری می‌پردازند.

بازیگر سریال تلویزیونی « روزهای زندگی » در انتها افزود : از طرفی در تلویزیون یا باید آثار مذهبی تولید کنند و یا کارهای جنگی و مسائل مربوط به اعتیاد . به طور نمونه در رابطه با معضلات اعتیاد و مسائل معتادین به این دلیل که کسی اعتراضی نمی‌کند، تا دلتان بخواهد کار تولید می‌شود ولی اگر راجع به جامعه پزشکان، ارتش و نیروی انتظامی، قضات و.. بخواهید انتقاد کنید، جلوی کارتان را می‌گیرند.

گفت و گو از :  اعظم صفایی

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار